Poznańskie targi POLAGRA to obowiązkowe wydarzenie w kalendarzu wszystkich przedstawicieli branży spożywczej i sektora HoReCa. Warto współtworzyć to wydarzenie, którego filarem pozostaje bogata ekspozycja złożona z salonów Food, Foodtech i HoReCa.
Tegoroczna edycja, która odbędzie się 26-28 września, obfituje w wydarzenia towarzyszące. Wśród nich są m.in. International Meat Meeting (spotkanie branży mięsnej) oraz druga edycja kongresu Polagra Export Meeting, skierowanego do producentów, eksporterów i instytucji wspierających eksport polskiej żywności.
Bogaty program uzupełnią debaty eksperckie, szkolenia prowadzone prawników oraz finał plebiscytu „Mistrzowie Smaku”, w którym czytelnicy i internauci z całej Polski wybierają najciekawsze ich zdaniem restauracje, lokale gastronomiczne i najlepszych kucharzy. „Najlepszego z Najlepszych” mistrzów kuchni w Polsce wybiorą z kolei jurorzy najważniejszego w Polsce konkursu kulinarnego dla profesjonalistów. Na tegoroczną edycję targów POLAGRA powraca bowiem Kulinarny Puchar Polski.